Случай със злополука за оборудване за защита на безопасността

1. История на злополуката

19 март, фабрика за стандартни части в нощния производствен процес, щамповане работник Yang xx операция 100t отворена двойна колона преса, обработка 802 цилиндрова глава болтове. След производството на определен период от време, тъй като трябва да се замени с матрицата (тази машина е една машина за производство на), yang mou mou не изключи захранването и не е взел мерки за безопасност, при положение, че един човек в положението на оператора на оборудването да разтовари формата. Плъзгащият блок на горната мухъл внезапно падна и дясната ръка на Янг внезапно се притисна от напорната глава, което доведе до две отделни части на първия среден пръст и безименния пръст на десния показалец.

2. Анализ на произшествия

Директната причина за този инцидент е, че работникът по щамповане Янг хх наруши правилата за безопасност и замени матрицата и погрешно я е експлоатирал, без да изключва електрозахранването и да предприема мерки за безопасност, които са довели до произшествието. Непряката причина за произшествието е, че управлението на безопасността на завода и работилницата, обучението по безопасност, инспекцията за безопасност не е налице, особено за специалната работа на персонала, ангажиран с поста на процедурите за безопасна експлоатация, не е достатъчно, изискванията не са строг.

3. Уроци на злополука и превантивни мерки

Операцията за щамповане принадлежи на работата на по-висок риск, малко небрежна е склонна към злополука счупени пръсти счупени ръце, всяка година поради щамповане операция и много инциденти, е в центъра на управлението на безопасността на предприятието. В съответствие с правилата за безопасна експлоатация, при извършване на поддръжка и ремонт, мощността трябва да бъде надеждно отрязана и предупредителният знак за "не затваряне, работа от някого" трябва да бъде затворен. Горните и долните форми трябва да бъдат заключени и поддържани преди работа. Очевидно е, че инцидентът е сериозно нарушение на правилата.

По отношение на превантивните мерки е необходимо да се засили образованието за безопасност на операторите на щамповане и обучението на целевите правила за безопасност на постовете, както и стриктната оценка на практическите умения за работа. Предприятията трябва да се поучат от уроците на инцидента, строго управление на безопасността, за нарушаване на безопасни оперативни процедури за увеличаване на интензивността на наказанието, наказание, така че да се елиминират сериозни нарушения.

安全挂牌标签系列