sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Въведение за безопасно промишлено производство

Въведение за безопасно промишлено производство

Jul 06, 2018


Вярвам, че всички ние сме запознати с думата "безопасност", но какво може да бъде безопасно промишлено производство? Сега позволете ми да ви разкажа някои знания за това.

На първо място, съзнанието за безопасност е концепцията, която хората възприемат и прилагат в действителност. Също така би могло да бъде състояние на тревога, че хората в различни външни условия, които могат да навредят на себе си или на другите по време на производствените дейности.

С една дума, безопасното производство се отнася до личната безопасност, безопасността на оборудването, безопасността на продуктите и безопасността на транспорта в промишленото производство. Той следва политиката "безопасност на първо място, превенция първичен" и стандарт "не наранява другите, не се наранява, не се наранява от другите".

 

Ето три нарушения в безопасното производство:

1.     Нарушаване на правила и разпоредби.

2.     Действие срещу правилата.

3.     Команда срещу правилата.

 

Ето три основни причини за опасно производство:

1.     Не знаете правилната работа.

2.     Изпускайте необходимите стъпки, когато разработвате правилни методи на работа.

3.     Работете условно.

 

Ето "четири трябва" за безопасно производство:

1.     Всеки трябва да обърне внимание на безопасността: обърнете внимание не само на собствената си безопасност, но и на другите, както и на други опасности за безопасността.

2.     Всичко трябва да обърне внимание на безопасността: винаги внимавайте за безопасността във всичко, което правите, и не го пренебрегвайте, защото сте умели.

3.     Всеки път трябва да се обърне внимание на безопасността: не ускорявайте операцията, защото бързате да излезете от работа и след това игнорирайте безопасността.

4.     Навсякъде трябва да се обърне внимание на безопасността: когато отидете навсякъде, трябва да обърнете внимание на вашата безопасност.