Взрив на алфа платформата в Обединеното кралство на Северно море

Примери за приложение

Компания за продажби на петрочина приема управление на татуировките на Lockout при разтоварване на нефт на бензиностанцията

Специфични мерки:

1. Маркирайте различни портове за разтоварване на масло с различни цветове;

2. Посочете номера на масления продукт;

3. Заключете резеца за разтоварване на маслото;

4. Уверете се, че цветът на отвора за разтоварване на масло е в съответствие с цвета на ключалката.

Функция: увеличете броя на потвържденията, намалете грешката.

Взрив на алфа платформа в петролно находище на Северно море във Великобритания

Процес на произшествие:

На 6 юли 1988 г. на алфа петролната платформа в Северно море

Две помпи за втечнен природен газ (A \ B) в помпа А са извън експлоатация, според първоначалния план преди края на следобедната поддръжка, но след работа инженерът по поддръжката не е завършил поддръжката на помпа, така че те напълниха Изпрати до бюрото на надзорния орган за безопасност лист с надпис „Помпата не е добра поддръжка“. Управлението на татуировките на Lockout не беше приложено. По това време помпа А беше само частично ремонтирана, обезвъздушителният клапан на релефната линия е отстранен, Сляпа плоча е монтирана в положение на релефния клапан и не е затегната.

Вечерта на 6 юли производството на помпа В в двете помпи спря поради повреда. За да не засегнат производствения персонал, производственият персонал стартира помпа А, по това време втечният природен газ изтича от щората и причинява пожар.

Пламъкът продължи 36 дни и уби 167 души. Важна причина за инцидента: поддръжката на A pump не Lockout tagout беше случайно стартирана!