sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Говорейки за дизайна и приложението на блокирането на клапаните

Говорейки за дизайна и приложението на блокирането на клапаните

Jun 09, 2017

Говорейки за дизайна и приложението на блокирането на клапаните
Ключалката на клапана е във флуидната система, която се използва за управление на посоката на флуида, налягането, поточното устройство. Заключването на клапана е устройство, което позволява тръбопроводите и оборудването (течности, газове, прахове) да преминават или спират и контролират потока. Ключалката на клапана е контролната част на системата за подаване на флуид, която се използва за промяна на напречното сечение на канала и на посоката на потока на средата с отклонение, прекъсване, дросел, стоп, шунт или преливник и други функции. Заключване на вентила за контрол на течността, от най-сигурния възвратен вентил до много сложна автоматична система за управление, използвана в различни клапани, разнообразие и спецификации, клапанната ключалка може да се използва за управление на вода, пара, масло, газ, кал, Разнообразие от корозивни среди, течни метални радиоактивни течности и други видове флуид поток, вентил заключване на работното налягане може да бъде от 0,0013MPa до 1000MPa на ултра високо налягане, работна температура от -269 ℃ ултра-ниска температура до 1430 ℃ висока Температура Има много видове клапани, използвани в електроцентралите, които могат да бъдат класифицирани в различни категории според различни методи за класификация. Според медиите чрез вентила може да бъде разделена на чугун вентил, стомана от стомана от стомана, ковано желязо клапан, сплав клапан и др .: Valve заключване контрол може да се раздели на вентил, като се използват различни преминават Dongfang Сити, , Електрически, хидравлични, пневматични, турбинни, електромагнитни, електромагнитни хидравлични, хидравлични, газови и хидравлични, зъбни колела, зъбни колела и т.н.
Ключалката на клапана е тръбен аксесоар. Използва се за промяна на напречното сечение на канала и на посоката на потока на носителя, за да се контролира потокът на трансмисионната среда на устройството. По-специално, клапанната брава има следната централизирана употреба: (1) включване или отрязване на средата в тръбопровода. Такива като портата вентил, глобус клапан, сферичен клапан, клапан за затваряне, диафрагмен клапан, клапан клапи и така нататък. (2) да регулира и контролира потока и налягането на средата в тръбопровода. Такива като дросел, регулиращ клапан, редуциращ налягане клапан, предпазен клапан и така нататък. В момента, авторът на най-често срещаните, най-широко използваните, е в съответствие с налягането на клапана за блокиране, температурата и структурните характеристики за класифициране на метода.
Чрез описанието по-горе, така че хората да разберат ролята на клапана заключване в работата и използването на обхвата, след злоупотреба, ще доведе до сериозни последици, застрашават безопасността на живота и имуществото, така че клапан заключване заключване може да играе Много добра роля в сигурността. Колко от клапанната брава може да се използва, според клапана заключва модела, размера, характеристиките на регулирането, стига да може да се получи лека промяна в размера.
1. Цел на дизайна и безопасност
В изграждането на електричество не е всяко нарушение на произшествието, формално явление, поради съществуването на това явление, съчетано с ниското ниво на културно качество на служителите, осведомеността за сигурност на самодисциплина плитка, има шансове, сериозни последици На нарушението на феномена на осъзнаване не е ясно, така че като обичайните сериозни последици.
Авторът, ангажиран в инсталирането и поддръжката на 26 години, по време на работа, за да се опита да работи, ремонт и строителство злоупотреба с персонал, причинени от аварията, на страната, звена и семейства да донесе огромни загуби и болка. За да се избегнат аварии, дългогодишният производствен опит на автора има за цел да избегне набор от мерки за оперативна безопасност, за да се избегнат грешки. Това е блокировка на ключалката, която се счита за проектирана, за да предотврати повреда в работата. Този тип ключалка може да се използва широко в нефтохимическата, химическата, нефтената, природния газ, електроцентралата, ядрената енергетика, металургията и други области. Монтиране и премахване на прости и удобни, само за да направите гъвкав, щедър вид, от всяко място, среда, влажност и други ефекти. Не оказва влияние върху работата на каквото и да е оборудване, косата на изолацията на антикорозионния отдел на всяко удар, в зависимост от размера на клапана заключване на размера на операцията.

(2) надеждността и целостта на дизайна, без поддръжка; (3) може да се използва проектирането и производството на компактност и надеждността на проектирането и производството на ключалката за заключване на вентила, Лесна работа на характеристиките; (4) лесна за заключване с вентилната връзка, приятна, лесна за носене, без околната среда, температура, място, корозия; (5) ниски производствени разходи, гъвкава работа, монтаж, лесен за премахване, лесен за носене, висока сигурност, издръжлив. Широко използвани и т.н.
2. Практическо приложение
През последните години Китай също е все повече и повече внимание на безопасността на производственото оборудване, така че значително да се подобри безопасността на устройството, може напълно да се избегне операция грешки, причинени от аварията. Дизайнът на блокировката на блокировката на клапана към текущото положение е уникален, заключването на клапана се използва главно за заключване на ръчното колело за управление на функционирането на заключващия клапан заключващ край на връзката с болта на капака, връзката е направена с Вътрешна резба Две гайки, в средата на веригата с верижната връзка, единият край е завинтен със съответните болтове на капака (вътрешната резба на гайката и капака на капака на капака на капака), другият край има външна резба на жицата и този параграф Вътрешна резба на гайката, с верига около клапана за заключване на ръчното колело, веригата завършва с външната резба, която е жива с щифтовата връзка, ръчното колело и капакът са вертикална връзка, тази връзка е толкова дълго, колкото заключващата клапа Заключване, освен ако не се освободи средата на жизнения цикъл или щети, или не може да се отвори заключването на клапана. Основен ремонт или отваряне, затворете клапана на ключалката, докато развиете средата на жилото. Заключването на клапана на клапана се използва главно при някои често затворени и нормално отваряне на клапана за заключване, има някои поддръжка на и от клапана заключване, други трябва да заключите заключване може да се използва. Ключалката може също така да заключва два заключени клапана, така че основно да предпазва от случайно действие и да причини злополука.
Чрез практическа проверка, ефективни, но също и да спестите много материал. Заключване на клапана за затваряне в завода Bijie, завод за електроцентрали в Qitaihe, електроцентрала Гуезу Liupanshui, електроцентрала Jixi, електроцентрала Хунан Chuangyuan, електроцентрала Дзянси Нантонг, електроцентрала за вътрешна монголия Zhungeer, електроцентрала Shandong Binzhou, електроцентрала Henan Shenhuo и др. Са били приложени, ефектът е много добър. Както и в различните електроцентрали, пускането в експлоатация и поддържането на периода се използват широко, за да се избегне възникването на погрешна работа, за да се осигури безопасна работа на оборудването.