Стоманена кутия за безопасност за блокиране от стомана

Стоманена кутия за безопасност за блокиране от стомана
Информация за продукта

Част №:   LK 01

P ortable Group Lock Box

а) Изработена от повърхностно високотемпературна пръскаща пластмасова стоманена плоча и найлонова дръжка .

б) Няколко души могат да заключат важните части едновременно, могат да поместят 12 13 катинара.

в) Може да се използва като мини преносима кутия за заключване, може да побере няколко татуировки, hasp,   мини заключване и т.н.

г) Съобщението на етикета на английски език. Други езици могат да бъдат направени по поръчка .

 

Част №

описание

LK 01

Размер:   230 mm (W) × 155 mm (H) × 90 mm (D)

LK 02

Размер:   230 mm (W) × 155 mm (H) × 90 mm (D)

2

1

Дело за предаване на локаут

В процеса на поддръжка на нефтохимическо оборудване, поради не в съответствие с изискванията на "правилата за управление на поддръжката на безопасността на оборудването", се справяйте добре в подготовката за поддръжка, като потвърждение за безопасност при предаване на услугите преди поддръжка на оборудването, идентифициране на риска от опасна експлоатация, блокиране В случай на поддръжка на оборудването и неясна предаване на неизправност на оборудването, в процеса на поддръжка често се причиняват всички видове аварии в безопасността.

Процес на произшествие:

Персоналът на външната експлоатация установи, че вибрацията на помпата е голяма и има ненормален звук. Следващата команда беше да спрете помпата за поддръжка и да превключите помпата в режим на готовност. Ръководителят на смяната организира външни оператори да извършват охлаждане и изолиране на корпуса на помпата преди поддръжка. Външният оператор информира монитора, че помпата в долната част на кулата е била изолирана и изпусната. На следващата сутрин, преди смяната на смяната, когато лидерът на смяна се срещна с лидера на смяната в централната контролна зала, той просто каза на помпата на кулата долна p-100a за отстраняване на неизправности и каза, че помпата на дънната кула е зарязала масло снощи. Когато екипът на смяната поеме смяната, лидерът на смяна ще извърши предаването без проблеми на долната помпа на кулата за предаване. След завършването на смяната операторът с фамилия li дойде до устройството за проверка на патрула и откри масло в корена на изходната тръба на вентилационния вентил p-1004a. Ако се установи, че вентилационният клапан не е затворен, вентилационният клапан трябва да бъде затворен. При проверка операторът установи също, че входният клапан на помпата p-1004a е затворен. Поради това той смята, че резервната помпа трябва да бъде в нормално състояние на готовност и да бъде пусната в употреба възможно най-скоро. В допълнение той отвори и входящия клапан на помпата. Когато мониторът на смяна издаде известието за работа за техническо обслужване на разрешителното, мониторът за поддръжка на машината получи известието за работа по поддръжката и организира персонала за поддръжка за поддръжка. Персонал за поддръжка на мястото на устройството, поддръжка, преди поддръжката да не се проверява допълнително изолацията на помпата, отворете капака на помпата, изтичане на горещо масло от пожара, причинено от пожар.

Основните причини за пожарните аварии включват главно следните аспекти:

1. Разследването на произшествия показва, че входният клапан на помпата е отворен, докато вентилационният клапан е затворен. Черупката на помпата е пълна със среда.

2. Когато машинната помпа бъде докладвана за отстраняване на неизправности и чака ремонт, тя не успява да изпълни предупреждението за блокиране на изтичане в строго съответствие с "Правилата за управление на табло за блокиране за поддръжка на оборудването", което кара оператора да отвори входящия клапан по погрешка без да знаем, че оборудването се нуждае от ремонт, което също е една от косвените причини за тази авария.

3. Предоставянето на проблеми с оборудването не е стандартно, не е ясно, кога да се предаде повреда на оборудването, не се извършва в съответствие с фирмата "система за управление на приемствеността на екипа", ръководител на смяна не в срещата на преходния екип и повреда на дъното на гореща помпа с масло, но частен и наследствен екип, след приключване на приемствеността, мониторинг на приемствеността без преход и преминаване на дежурния оперативен персонал, водят до оператора също е една от косвените причини за произшествието.

4. Според предишния опит в експлоатацията, операторът е отворил незаконно входящия клапан на резервната помпа за удобство на работа, което също е станало причина за оператора като една от косвените причини за аварията.

5. В процеса на този основен ремонт вносът и износът на мерките за "изолация" на помпата са неправилни, изборът на изолация с клапана, отрязаната технологична помпа на машината и тръбопровода е нестандартни мерки за "изолация" , Ако вентилът изтича, това ще доведе до изтичане на тръбопроводната среда в тялото на помпата.

6. Системата и процедурите за управление на безопасността при поддръжка не са перфектни, а осведомеността за експлоатационния персонал не е силна. В процеса на преход лидерът на смяна издаде известието за проверка на разрешителното без потвърждение на проверка за безопасност на място. По време на операцията по поддръжката персоналът по поддръжката не е извършил идентифицирането на риска преди експлоатацията и разрешението за експлоатация в клас.

Откровение:

1. Съгласно правилата за управление на разграбването на Lockout за поддръжка на оборудването, за оборудване в беда, поддръжка и ремонт, на таблото се поставя предупредителен знак, който предупреждава оборудването при проблеми, поддръжка и ремонт; Вентилите на блокиращото оборудване, включително тези, които трябва да бъдат затворени след монтажа на слепи плочи (или прекъсването на тръбопроводите), трябва да бъдат заключени с катинари и вериги или подобни устройства. Предупредителните табла не се допускат само на клапани.

2. По време на поддръжката на оборудването е строго забранено изолацията на оборудване и материали за тръбопроводи с клапани, което е нестандартна мярка за "изолация". Съгласно регламента за управление на безопасността на енергийната изолация, оборудването в състояние на поддръжка трябва да бъде разделено със слеп плоча или напълно изключено. По-специално, ако горещата течност може да изтича или персоналът трябва да влезе в оборудването, трябва да се приложат изискванията за инсталиране на щори или изключване на тръбопровода.

3. Когато налягането на течността надвишава 600psi или температурата е близка до и над нейната точка на спонтанно запалване, трябва да се монтира блокиращ клапан и вентилационен клапан, не за изолиране, а за безопасна инсталация на слепи плочи.

4. Укрепване на управленската група за приемственост, направете „ясно“, „вземете“ разбирайте, за спецификация на оборудването, отстраняване на неизправности, за да се уверите, че е строго забранено частното устно предаване, проблемите с оборудването трябва да са в ясна смяна среща на екип и писмено предаване, персоналът по доставката всички ясно разбират, предотвратяват пропуските и проследяването им по-късно, формират управление със затворен контур.

5. За да подобрите и внедрите системата за управление на безопасността на поддръжката на оборудването, направете добра работа на проверка и потвърждаване на мерките за безопасност преди операцията по поддръжка, е строго забранено в операцията по поддръжка без разрешение за експлоатация.

6. Подобряване на информираността на служителите за безопасност, работна отговорност и повишаване на техните бизнес умения за безопасност. Преди операцията по поддръжката, строго в съответствие с "системата за управление на безопасността на поддръжката на оборудването", свършете добра работа преди поддръжката на потвърждение за безопасност при прехвърляне на оборудване, свършете добра работа преди експлоатацията на идентификацията на риска от опасност, в съответствие с операцията по поддръжката разрешение за попълване и внимателно инспекция на място за потвърждаване на мерките за безопасност, слой на слой за прилагане на точката, прилагане на специална отговорност.


Запитване