sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Голяма скоба при заключване на Breaker

Голяма скоба при заключване на Breaker

Заключване на прекъсвача на веригата за затягане a) Изработено от здрав полипропилен и модифициран с удар найлон. б) Може да се използва с блокиращи ключалки в долната част за твърдо заключване на дълги плъзгащи превключватели и превключватели с голямо ъглово въртене.

Описание

Част №:   CBL 13

Заключване с прекъсване на веригата за затягане

а) Изработен от здрав полипропилен и ударен модифициран найлон.

б) Може да се използва с блокиращи ключалки в долната част за твърдо заключване на дълги плъзгащи превключватели и превключватели с голямо ъглово въртене.

в) Може да се управлява лесно без никакви инструменти.

г) Приема катинари за катинар до 9/32 ''   ( 7,5 мм) в диаметър.

 

Част №

описание

CBL 13

За големи 480-600 V заключващи прекъсвачи, ширина на ръкохватката 70 мм

Заключване

История на злополуката:

През април 2006 г., когато операторът на процеса на рафиниране li xx работеше с 2 кристален резервоар, той посегна в кристалния резервоар с лъжица от неръждаема стомана в дясната си ръка, за да почисти материалите около стената на резервоара, без да изключва бъркалката. Бъркалката започна, в резултат на което се стигна до средна трета от дясната му горната част на ръката.

Причина за злополука:

Основната причина за инцидента е, че служителят не се подчини на операционната процедура и вкара ръка в кристалния резервоар, за да почисти.

Основни отговорности:

1. Li почисти материала на стената на резервоара за лекарства без прекъсване на тока, което беше основната причина за инцидента и беше главно отговорна за него.

2. Ръководителят на екипа, служител по безопасността и под-фабриката на бизнес отдела не успяват своевременно да проверят и да спрат нарушаването на правилата и разпоредбите на местопроизшествието, което е косвената причина за произшествието и са отговорни за ръководството

Предупреждение за злополука:

1. Липса на осведоменост и умения за безопасност, причиняващи аварии рано или късно. Няма силна информираност за безопасността, ще пренебрегне съществуването на източника на опасност, няма добри умения за безопасност, няма да направи нищо пред лицето на източника на опасност.

2. Производствените звена и операторите не разбират напълно сериозността на последиците от нарушаването на разпоредбите и дисциплината, което води до честата поява на „три нарушения“.


CBL11-CBL12-CBL13_01

Защита от къса връзка, погребете скрита опасност

Как се случи:

Около 11 часа през нощта през август 2003 г. работник на фирма в Кингдао, щата Маха, управлява машината за леене под налягане. Поради неизправността на механичната защитна преграда на техниката за леене под налягане, механичната защита не се поддържаше. Когато оборудването завърши инжекционното формоване на детайла, за да вземе участие, оборудването се движи, ще оперира дясната ръка на мъжа в сериозно нараняване.

Причина за злополука:

1. Пряката причина за произшествието е, че някой е сменил защитните устройства на оборудването без разрешение.

2. Основната причина за произшествието е, че служителите по оборудването и безопасността не успяват да извършват ежедневната проверка и надзор на машината за леене под налягане и преминават през местопроизшествието и не успяват да намерят и решат проблема ефективно.

3. Ръководителят на екипа, служителят по безопасността и под-фабриката на бизнес отдела не успяват своевременно да проверят и да спрат нарушаването на правилата и разпоредбите на местопроизшествието, което е косвената причина за произшествието и са отговорни за ръководството.

Предупреждение за злополука:

1. "три нарушения" е една от първоначалните причини за произшествия с безопасност на производството. Произшествията, причинени от незаконна експлоатация и нарушаване на трудовата дисциплина, представляват повече от половината от общия брой произшествия. "Три нарушения" се превърнаха в основната причина за произшествието.

2. Производствените звена и операторите не разбират напълно сериозността на последиците от нарушаването на правилата и разпоредбите, което води до многократно явлението „три нарушения“.

Hot Tags: Голяма скоба на блокировката на прекъсвача

Изпрати запитване